Huset Telcontar

Eldarion Telcontar, högkonung av de Återförenade konungadömena, herre till Midgårds Alvriken, Västerns konung. Son till Aragorn II Elessar och Arwen Undómiel.

Aredhel, änkeprinsessa av Arnor. Aredhel är den äldsta av systrarna, och är bara två år yngre än Eldarion, född 32/IV. Hon gifte sig medan hon fortfarande var ung (20-25 år) med ståthållaren av Arthedain. Ryktet säger att det fanns två orsaker till detta – först att Aragorn önskade stärka banden till Arnor efter problemen med den förre ståthållaren, Borgil, samt att Aredhel helt enkelt inte drog jämnt med resten av sin familj (vilket kan ha orsakats av Annaels död, se nedan). Aredhel har övervakat återuppbyggnaden av Arnor men samtidigt i allt trotsat sin far och sin bror i deras beslut. Det är mycket Aredhels förtjänst att Arnor är så annorlunda jämfört med Gondor.

Arawen är näst äldst av systrarna, sju år yngre än Aredhel. Hon har alltid varit den duktiga, jordnära, pålitliga systern som stått vid sina föräldrars och sin brors sida i vått och torrt. Till skillnad från sin storasyster nobbade hon alla sina friare till efter hon fyllt 60, då hon slutligen gifte sig med furstesonen av Ithilien (Faramirs och Éowyns barnbarn). Hon har alltid varit mycket involverad inte bara i styrandet av Ithilien, utan även lagt sig i affärerna i närapå alla Gondors län. Detta har givetvis lett till sårade känslor hos många adelsfamiljer, och nu när Ithilien under det sista årtiondet drabbats av problem (missväxt bl.a.) sprids många rykten om att det är Arawens misskötsel av landet (eller kanske t.o.m. någon ond trollkraft hon har) som orsakat allt.

Annael föddes bara tre år efter Arawen. Hon dog bara tio år gammal, vilket ledde till en lång period av sorg i kungahuset, och även bland folket i allmänhet. Den korta period hon levde kallas ibland de välsignade åren, för det var ett decennium där ingenting tycktes gå fel. Bland folket vet man att berätta att hon dog i en sällsynt febersjukdom som en ambassadör tagit med sig från södern.

Ancalimë och hennes tvillingsyster Altariel föddes hela 50 år efter tragedin med Annael, som sena kärleksbarn till Aragorn och Arwen, eller kanske som ett sista arv att lämna efter sig. När Aragorn lade sig för att dö (vilket han antagligen planerat sedan innan Ancalimë och Altariel föddes) var tvillingsystrarna de sista han talade med (förutom Arwen). Vad han sade har de hållit hemligt. Ancalimë gifte sig såsmåningom med en Umbaritisk prins, och har sedan dess nästan aldrig synts till i huvudstäderna (Minas Tirith och Annúminas). I sanning har hon mycket att göra med att hålla ordning på sin utökade familj, men ibland reser hon inkognito för att träffa sin tvillingsyster.

Altariel, Ancalimës tvillingsyster, talar man bara om i tysthet. Hon var fortfarande ung (ca 20 år) när Aragorn dog (eller snarare valde att dö) och Arwen försvann, och förlusten gjorde henne galen. Det viskas om att alvblodet rann för starkt i henne, och om hur hon i sin galenskap lät sin trollkraft drabba alla omkring henne. Eldarion överlät henne till den Tysta vägens munkar, och de håller henne under uppsikt i ett undangömt kloster någonstans i Anórien. Hon har synts i Minas Tirith då och då, klädd i munkarnas kläder och ständigt ledsagad av sina övervakare. Bland befolkningen har Altariels galenskap lett till ökad misstro mot alver och en ökande respekt för den Tysta vägen. Till skillnad från alla sina syskon är Altariel blond, inte svarthårig – liksom hennes namn ett arv från hennes mormors mor – och det är väl det enda som räddat resten av syskonen från rykten om ärftliga sinnessjukdomar.

Huset Telcontar

Nya Skuggan JonasG