Main Page

Introduktion

Det är år 200 i den Fjärde åldern. Tvåhundra år sedan Ringen förstördes och Saurons makt för evigt skingrades. Tvåhundra år av lycka och välstånd i Midgård, under kungahuset Telcontars beskydd. Detta är människornas tidsålder, och Midgårds andra folk och deras magi börjar långsamt försvinna in i skymningsdimman. Även den tid av hjältar och stordåd som kännetecknade storkonung Aragorns regeringstid har nu bleknat.

Men ännu är inte sista ordet sagt i Sagan om Midgård. En ny skugga kryper upp genom bergens skrevor och faller från natthimlen för att förmörka mäns sinnen och leda dem till onda handlingar. Gammal svartkonst vaknar till liv och glömda kulter återupptar sina mörka riter. Gondors konung Eldarion har försvunnit efter att ha ridit ut på ett hemligt uppdrag, och för var dag han är borta knakar riket alltmer i fogarna. Var finns nu det ljus som ska hjälpa människor att motstå mörkret i deras egna hjärtan?

Den nya skuggan är en rollspelskampanj som utspelar sig i Tolkiens Midgård, i världens fjärde tidsålder. Den inleddes i februari 2003, och har sedan dess rullat på i tio år, genom över tvåhundra spelmöten.

Innehåll

Reseatlas

Main Page

Nya Skuggan JonasG